Folkekirkens Feriehjælp

Folkekirkens Feriehjælp er et tilbud til børnefamilier, som ikke selv har økonomisk mulighed for at holde ferie. Vi har i 2019 mulighed for at sende tre familier fra Holstebro Sogn på en uges ferieophold i Vigsø Feriecenter fra lørdag d. 29. juni til lørdag d. 6. juli 2019. Udgifterne til ferien dækkes i fællesskab af Holstebro Sogns Menighedspleje, Arbejdsmarkedets Feriefond og Folkekirkens Feriehjælp.

Vi arrangerer fælles transport til feriestedet. To frivillige rejseledere vil deltage, og de vil hjælpe med det praktiske.

Der vil også være mulighed for at være sammen med andre familier med børn, der er på ferie og deltage i fællesaktiviteter med andre sogne på feriestedet.

Hvad tilbydes?

I får jeres eget sommehus/hytte i en uge. Huset er udstyret med alle de faciliteter, som et moderne sommerhus rummer.

I kommer til at bo i naturskønne omgivelser nær bademuligheder.

På feriestedet vil der være lege-muligheder samt aktiviteter for både børn og voksne.

I har også muligheder for at komme på udflugter og ture arrangeret af de frivillige rejseledere.

I 2019 vil der være et særligt tilrettelagt forløb med et par udflugter i naturen i nærheden af Vigsø Feriecenter

Hvad kræves?

For at komme i betragtning til et ferieophold, må du ikke have en personlig indkomst, der overstiger taksten på den højeste kontanthjælp.

En forudsætning for at blive godkendt til et ferieophold er, at en underskrevet blanket, hvor kommunen skriver under på, at din indtægt ikke overstiger kontanthjælpsniveauet.

Er du på integrationsydelse, skal du afklare med Jobcenter og sprogskole, at du må holde ferie i uge 27. Hvis de oplyser, at du ikke må holde ferie, så kan du desværre ikke få tildelt feriehjælp.

Hvem kan jeg kontakte?

Kirke- & kulturmedarbejder Sofie Vindum
E smh-bu@holstebrokirke.dk

Ansøgningersskema og underskrevet skema fra kommunen udleveres og afleveres

på kirkekontoret eller hos kirke- & kulturmedarbejder Sofie Vindum
Holstebro Kirke

Ansøgningsfrist er lørdag d. 20. april 2019

Om Folkekirkens Feriehjælp

Folkekirkens Feriehjælp er oprettet på initiative af Samvirkende Menighedsplejer i samarbejde med Menighedernes Daginstitutioner og Arbejdsmarkedets Feriefond.

Projektet finansieres primært af en bevilling fra Arbejdsmarkedets Feriefond, men også via gaver fra sogne og privat personer samt forskellige fonde. I 2015 gav Knud og Dagny Gad Andresens Fond 50.000 kr.

Folkekirkens Feriehjælp er et samarbejdsprojekt mellem sogne, der enten er medlem af Samvirkende Menighedsplejer eller har en menighedspleje, der er medlem.
Sofie Vindum Børn & Unge Spaghettigudstjeneste Foreninger