Frivillige hænder
Ved Gudstjenester

Kirkekaffevært

OPGAVE
Sammen med en makker laves og serveres kaffe og småkager efter søndagsgudstjenester kl. 10.00 1-2 gang pr. halve år. Det kan ske man i stedet skal forberede til kaffe m. brød i Sognehuset.

TIDSFAKTOR
Med sin makker aftales, hvornår man mødes til forberedelserne, typisk kl. 9.15/9.30. Ofte vil man være færdig med oprydning inden kl. 12.00.

Sognemedhjælper Jytte Jacobsen

Hjælper ved Ældregudstjenester

OPGAVE
At hjælpe med forberedelserne til kaffesammenkomsten efter gudstjenesten, dvs. borddækning, kaffebrygning og anretning af brød, at hjælpe med at få deltagere i kørestole guidet på plads og hjælpe med servering af kaffen.

TIDSFAKTOR
Der er ældregudstjeneste to gange om året – i maj måned og i september. Vi bruger til forberedelserne ca. 1,5 time og selve arrangementet inkl. oprydning varer ca. 2 timer.

Der er gudstjenester for demente 6-8 gange om året. Her mødes vi ca. 1½ time før tjenesten til at gøre klar og pynte op. Selve arrangementet inkl. oprydning varer ca. 2 timer.

Sognemedhjælper Jytte Jacobsen

Kirketjenernes håndlangere

OPGAVE
At gå kirketjeneren til hånde ved forskellige lejligheder, fx med opvask af alterbægere efter gudstjenester, ved juletid at sætte juletræer op og meget andet