Fra tidlig Kristusreligion til kristendom

9. november 2018

Torsdag d. 22. november 2018 kl. 19.00 til ca. 21.30 i Bibliotekssalen

Foredrag v/ Anders Klostergaard Petersen, Professor i religionsvidenskab, Aarhus Universitet.

Både Jesus og Paulus var jøder og opfattede Kristusreligion som uafvigelig del af jødedommen. Den var som reformation af jødedommen den sande jødedom. Men hvis hverken Jesus’ eller Paulus’ religion var kristendom, hvad var den så?

Og 
mindst lige så væsentligt, hvornår opstod kristendommen i givet fald? Hvornår er det meningsfuldt at begynde at tale om kristendom som en i forhold til jødedommen uafhængig og selvstændig form for religion?

I foredraget trækker jeg de lange 
perspektiver fra de tidligste former for Kristusreligion (særligt Paulus) frem til det punkt, hvor kristendom og jødedom blev til det, vi kender dem som i dag.

Pris & Tilmelding
Gratis for storkunder. 
Øvrige deltagere kr. 50,-. 
Studerende, der kan fremvise et studiekort kr. 25,-.

Tilmelding er ikke nødvendig.

Foredragene arrangeres i samarbejde mellem Holstebro Folkeuniversitet og Holstebro Kirke.Erik Ladegaard Holstebro Folkeuniversitet Hverdagsaftner Tilmeld Nyhedsmail
Om holstebro kirke

Holstebro Kirke er en levende bykirke som ligger i centrum af Holstebro - udover gudstjenester afholder Holstebro Kirke arrangementer, som retter sig mod byens naturlige liv.
Den nuværende sognekirke blev bygget i 1907 og står det samme sted som den gamle middelalderkirke - Maria Kirke fra 1340.

Kirkestræde 9A
7500 Holstebro
Tlf. 97 42 02 63
holstebro.sogn@km.dk