Kunstner for en dag eller tre

21. marts 2019

15. - 17. april kl. 10.00 - 14.00 i Holstebro Kirke

De tre første dage i påskeugen er alle børn, unge og deres voksne velkomne i Holstebro Kirke. Sammen skal vi høre påskens fortællinger og derefter skabe vores egne kunstværker med udgangspunkt i dagens tema samt skabe en fælles glasskulptur, der viser påskens fortællinger. Glasskulpturen udstilles på kirkepladsen frem til slutningen af maj.

Hvornår
Arrangementet forgår med løbende drop-in alle tre dage fra 10.00 til 14.00. Man kan være med en time, to timer eller alle tre dage. Det er helt op til jer selv, hvor længe og hvor mange gange, I har lyst til at deltage.

Fortællinger
Hver dag er der en ny fortælling, som man starter ud med at få fortalt ved ankomst til kirken.

Mandag fortælles historien om palmesøndag af provst Niels Arne Christensen eller kirke- og kulturmedarbejder Sofie Vindum

Tirsdag fortælles historien om langfredag af sognepræst Hanne Marie Meier eller kirke- og kulturmedarbejder Sofie Vindum

Onsdag fortælles historien om påskedag og miraklet ved Jesu genopstandelse af sognepræst Erik Ladegaard eller kirke- og kulturmedarbejder Sofie Vindum

Workshops
Hver dag vil der være en ny workshop, hvor børnene sammen med to professionelle kunstnere kan lære om kunstneriske teknikker og arbejdsmetoder, samt skabe deres helt eget personlige kunstværk.

Mandagens workshop har fokus på kul- og blyantstegning. Kunstnerne vil komme råd og vejledning til, hvordan man kan lave flotte stilleben tegninger, med udgangspunkt i en påskeinspireret borddekoration.

Tirsdagens workshop har fokus på kirkens symboler og motiver. Vi skal, sammen med de to kunstnere, på jagt i kirken for at finde påskesymboler og inspiration til små kunstværker udarbejdet af børnene.

Onsdagens workshop har fokus på collage og rivepapirs teknikker. Igen arbejder vi med dagens fortælling i collager af rivepapir. Her kommer papirets farver i spil, som i en helhed kan danne smukke billeder og bruges som et færdigt kunstværk eller skabelon til den store fællesskulptur.

Den store glasskulptur
Skulpturen vil bestå af tre store glasplader, hvorpå de tre dages fortælling er vist med små kunstværker, som børnene skaber ved hjælp af glasmaling og skabeloner udarbejdet af kunstnerne eller børnene selv.

Kunstnerne
Billedkunstner Ditte Soria (f. 1982 i København) er uddannet fra Det Fynske Akademi og Akademi der bildenden Künste Wien, og Anna Margrethe Pedersen (f. 1983 i Boddum, Sydthy) er uddannet fra Camberwell College of Art, London. De er en del af Kunstnergruppen og udstillingsstedet YEARS i København. Senest har de lavet en stor udstilling på Den Frie med YEARS. Derudover har Ditte og Anna Margrethe lavet udstillingssamarbejdet Motherload, der både er en gruppeudstilling i Skovsnogen -deep forest art land udenfor Herning, samt en omfattende bogudgivelse. Tidligere har de sammen haft et gæstekursus på Det Kongelige Danske Kunstakademi, og de har et løbende et undervisningssamarbejde på Dansk Talentakademi i Holstebro, hvor Anna Margrethe er kunstfaglig koordinator.

Arrangementet er GRATIS for alle.

Spørgsmål
Kontakt kirke- & kulturmedarbejder Sofie Vindum, hvis du har flere spørgsmål.
Telefon: 2917 2839  E-mail: smh-bu@holstebrokirke.dk

Sofie Vindum Kunst i kirken Spaghettigudstjeneste Tilmeld Nyhedsmail