Rossini

Peter Vogel

Entré
Kr. 100,-

Messen blev skrevet af Gioacchino Rossini på opdrag fra greveparret Michel-Frédéric og Louise Pillet-Will og er tilegnet grevinden.

Uropførelsen fandt sted 14. marts 1864 til indvielsen af parrets private kapel i Paris. Den første offentlige fremførelse blev holdt i Paris kort tid efter og blev en stor succes.

I udgangspunktet skrev Rossini Petite messe solennelle for blandet kor (sopran, alt, tenor, bas) og 2 klaverer og harmonium.

Denne usædvanlige besætning står i en napolitansk tradition fra 1700-tallet. Senere skrev Rossini også en orkesterversion som blev uropført 29. februar 1869 i Paris.

Komponisten beskrev selv værket som... ”den seneste af mine synder på mine gamle dage”

Napoleon III menes at have udtalt om værket, at det var hverken lille (petite) eller højtideligt (solennelle)!

Koncerterne er støttet af
Augustinus Fonden   .   Færchfonden   .   Knud Højgaards Fond   .   Toyota Fonden

Niels Bitsch Nielsen Kirkekoncerter Hverdagsaftner Tilmeld Nyhedsmail