Påske i Holstebro Kirke

Om påsken

Lad os sammen gå igennem påskens store begivenheder og gøre holdt på de vigtigste steder i historien

Det hele begyndte med Palmesøndag, hvor Jesus fik en stormende modtagelse i Jerusalem. Man lagde kapper ud og viftede med palmegrene. Nu gjorde kongen sit indtog. Folk stillede op langs indfaldsvejene. Mange regnede sikkert med, at målet var Antoniaborgen, hvor Pilatus residerede.
Men nej, han drejede af mod tempelpladsen, hvor han begyndte at diskutere med deres præster og skiftkloge? Folk blev forvirrede. Var han nu også den, de havde tænkt sig?  Flere og flere afviste ham. Han ville tilsyneladende ikke være den befrielseskonge, som de længtes efter.

Skærtorsdag fejrede de påske. Ved festen satte Jesus sig selv på den nederste plads. Han vaskede endda fødderne på sine disciple. Jesus fik det hele til at handle om ham. Brødet og vinen, sagde han, var hans legeme og blod. Senere på natten blev han taget til fange og sendt i forhør. Det endte med, at han blev dømt til døden, fordi han sagde, at han var Guds søn.
Langfredag morgen blev han korsfæstet mellem to forbrydere. Disciplene flygtede over hals og hoved og gemte sig bag lukkede døre. Det lignede hele lørdag et totalt sammenbrud for Jesusbevægelsen.

Men søndag morgen  - påskemorgen - løb rygtet: Han er opstanden. Han lever!

Derfor er han ikke fortid, men også nutid og fremtid. Alt hvad han stod for og gjorde er levende nutid. Så påsken er ikke et museum. Det er levende nutid!

Billeder er fra: "Den Store Passion", 2. udg. Bibelselskabet 2012.

Læs her, hvornår der afholdes gudstjenester i Holstebro Kirke i påsken

Kordegnekontoret Gudstjenester Kalender Tilmeld Nyhedsmail