Pigeaftener


– for kvinder i alle aldre

Det er mandag aften – klokken er lidt over 18.00. Kaffemaskinen arbejder allerede på højtryk i køkkenet, og el-kedlen kæmper for at få kogt rigeligt vand til the. Ganske snart bliver Sognehuset nemlig fyldt med kaglende kvinder, der går under kælenavnet ’Hønseklubben’. Blandt de mange hilsner og godt at se dig igen fyldes lokalerne med latter og alvor. Stort og småt skal deles, inden der tages hul på aftenens program med en lidt mere officiel velkomst og sang fra Højskolesangbogen.

Pigeaften er et er et forum for kvinder i alle aldre. Vi vil gerne være sammen på kryds og tværs af alder, livssituation og erfaringer. Vi vil gerne, at enhver, der kommer gennem dørene til Sognehuset, må føle at her er plads til mig. 

”Jeg deltager ofte i Pigeaften,
fordi her er godt at være med.
Her er fællesskab, hygge, sang, godt program
og ikke mindst god mad – kaffebord.”


Vi vil gerne samtale om livets værdier og det, der optager os.
Vi vil gerne lave noget kreativt sammen - uden præstationsangst!
Vi inviterer spændende foredragsholdere og andre gæster, men vi er også vore egne undervisere, nogen kan et - andre noget andet.

”For mig er pigeaftner omsorg, gudstro
og ikke mindst skørhed på den gode måde”


Vi mødes den anden mandag hver måned (juli måned undtaget) kl. 19.00 i Sognehuset. Der er ingen tilmelding til Pigeaften, du kommer bare, hvis og når du har lyst.

Du betaler en mødeafgift på 35,00 kr. pr gang - inkl. kaffe. På kreative aftener må du desuden forvente en egenbetaling for de materialer, du bruger.

KONTAKTPERSONER
Sognemedhjælper Jytte Jacobsen
2917 1537
E smh-voksne@holstebrokirke.dk

Ellen Brokhøj - 4093 2180
Lone Ladegaard - 9742 0246
Lisbeth Bust Villadsen - 2274 8621
Anette Bagger - 2197 4878
Sognemedhjælper Jytte Jakobsen - 2917 1537

Program for efteråret 2018

13. august kl. 19.00
”All you knit is love”

En spændende strikke-aften med Strikke Lene

Lene Lajer, fra Hjertegarn, og hendes skønne kollegaer, vil inspirere os med spændende former for strik, hækling o.l. Du får mulighed for selv at kreere lidt, og dermed bl.a. lære nye teknikker. Tag gerne et par strikkepinde og en hæklenål med. Har du mange garnrester, er det også velkomment. Det er en aften for både den uøvede og for den meget erfarne ☺ Der bliver også lidt til os, der ikke strikker…

10. september, afgang kl 18.20
Vi besøger Møltrup Optagelseshjem

Besøget varer fra kl 19-21.30, og vi skal her opleve livet på den gamle herregård Møltrup.

Møltrup Optagelseshjem er et, næsten, almindeligt hjem, for hjemløse mænd i alle aldre, der ønsker at leve i et alkohol- og stoffrit miljø, i en kortere eller længere periode, hvor de får hjælp til at tage livet op på ny.

Vi får fortalt den spændende historie bag stedet, ser nogle af de mange arbejdspladser, der er på Møltrup, og nyder et lækkert kaffebord. Vi kører til Møltrup i private biler, og mødes derfor foran Sognehuset kl 18.20

”Vi har brug for som mennesker at blive set, som dem vi er, med fejl og det hele og opleve, at vi ikke bliver dømt ude alligevel.”

Denne store oplevelse koster kun 65 kr. pr høne + 20 kr. til chaufføren. OBS! Max 50 deltagere. Tilmelding senest onsdag d. 22. august til sognemedhjælper Jytte Jakobsen (2917 1537).

8. oktober kl. 19.00
"Dilemmaer"

Kort oplæg ved Ester Jørgensen, indtil 1. august sognemedhjælper ved Thisted Kirke.

Sug i maven. En hjerne der knirker. Samvittigheden breder sig i kroppen. Moralske dilemmaer kræver mange grundige overvejelser, for de har sjældent én rigtig løsning.

Ville det ikke være så meget nemmere, hvis der kun er ét svar og ét rigtigt valg, og at vi alle ser ens på tingene og er helt enige - slut med stridigheder og diskussioner. Men så forenklet er livet ikke - heldigvis…

Denne aften vil vi møde hinanden med lidt af livets mangfoldigheder gennem samtale om dét at være menneske. Vi sidder i små grupper og spiller et spil, der inspirer til samtale om livets små og store udfordringer.

12. november kl. 19.00

”Skam”

Foredrag v. psykolog Krista Korsholm Bojesen.

Hvad er skam? De fleste kender følelsen, men den er svær at få hold på og at tale om. Psykolog og skamforsker Krista Korsholm Bojesen stiller skarpt på begrebet og forklarer, hvorfor skammen fylder så meget for os moderne mennesker. I dag er det op til det enkelte menneske at bestemme, hvad der er rigtigt og forkert.

Vores værdier er ikke længere kollektive, de er blevet privatiseret. Mange oplever det som en frihed, mens endnu flere føler sig skyldige og skamfulde og dermed forkerte som mennesker.

Denne aften kommer Krista Korsholm Bojesen med et personligt bud på, hvordan vi genkender og arbejder med følelsen af skam. Hun giver konkrete redskaber til at arbejde med vores værdier og blik på os selv. Det handler om at trække nåden ind. Det nådige blik er nemlig det modsatte af at skamme nogen ud.

Bibelselskabet udgav i 2017 hendes bog ”Skam”, som er blevet en bestseller. 

10. december kl. 19.00
”Robusthed - Det robuste menneske”

Foredrag v. Conni Hjelm som er underviser og supervisor på Center for Diakoni og Ledelse:

Robusthed er blevet det nye modeord; og er man som person ikke robust (nok), så kan man træne sig til at blive det. I nogle sammenhænge kan man sågar få det indtryk, at det at være robust er en forudsætning for at få et godt, perfekt liv. Men forholder det sig nu også sådan… 

Conny Hjelm, der er underviser, supervisor og foredragsholder fra Filadelfia – center for diakoni og ledelse, vil denne aften holde foredrag, hvor hun vil dele sine tanker om robusthed og det robuste menneske.
Tilknyttet fil:    Program forår 2018 (366 Kb)
Jytte Jacobsen Hverdagsaftner Frivillige hænder Natkirke
Om holstebro kirke

Holstebro Kirke er en levende bykirke som ligger i centrum af Holstebro - udover gudstjenester afholder Holstebro Kirke arrangementer, som retter sig mod byens naturlige liv.
Den nuværende sognekirke blev bygget i 1907 og står det samme sted som den gamle middelalderkirke - Maria Kirke fra 1340.

Kirkestræde 9A
7500 Holstebro
Tlf. 97 42 02 63
holstebro.sogn@km.dk