Pigeaftener

– for kvinder i alle aldre

Det er mandag aften – klokken er lidt over 18.00. Kaffemaskinen arbejder allerede på højtryk i køkkenet, og el-kedlen kæmper for at få kogt rigeligt vand til the. Ganske snart bliver Sognehuset nemlig fyldt med kaglende kvinder, der går under kælenavnet ’Hønseklubben’. Blandt de mange hilsner og godt at se dig igen fyldes lokalerne med latter og alvor. Stort og småt skal deles, inden der tages hul på aftenens program med en lidt mere officiel velkomst og sang fra Højskolesangbogen.

Pigeaften er et er et forum for kvinder i alle aldre. Vi vil gerne være sammen på kryds og tværs af alder, livssituation og erfaringer. Vi vil gerne, at enhver, der kommer gennem dørene til Sognehuset, må føle at her er plads til mig.

”Jeg deltager ofte i Pigeaften,
fordi her er godt at være med.
Her er fællesskab, hygge, sang, godt program
og ikke mindst god mad – kaffebord.”

Vi vil gerne samtale om livets værdier og det, der optager os.
Vi vil gerne lave noget kreativt sammen - uden præstationsangst!
Vi inviterer spændende foredragsholdere og andre gæster, men vi er også vore egne undervisere, nogen kan et - andre noget andet.

”For mig er pigeaftner omsorg, gudstro
og ikke mindst skørhed på den gode måde”

Vi mødes den anden mandag hver måned (juli måned undtaget) kl. 19.00 i Sognehuset. Der er ingen tilmelding til Pigeaften, du kommer bare, hvis og når du har lyst.

Du betaler en mødeafgift på 35,00 kr. pr gang - inkl. kaffe. På kreative aftener må du desuden forvente en egenbetaling for de materialer, du bruger.

KONTAKTPERSONER
Sognemedhjælper Inge Damtoft
E smh-voksne@holstebrokirke.dk

Ellen Brokhøj - 4093 2180
Lone Ladegaard - 9742 0246
Lisbeth Bust Villadsen - 2274 8621
Anette Bagger - 2197 4878
Kirke- & Kulturmedarbejder Inge Damtoft - 2917 1537

Program for foråret 2019

14. januar
”Nordkorea, landet i mørke”
v/ Karin Andersen, Aulum

Karin vil i ord og billeder fortælle om sine oplevelser fra en spændende og gribende tur til Nordkorea, hvor mennesker lider for deres tro.
Der er stor fattigdom og undertrykkelse, og mange lider af sult. Landet har en af de værste ledere i verden, hvilket præger landet. Nordkorea er også det værste land i verden at være kristen i. Bliver det opdaget, kommer man i fangelejr eller bliver myrdet.

11. februar kl. 19.00
"Filmaften - The Shack"

W. Paul Youngs roman "Hutten" er blevet filmatiseret.

Hytten beskæftiger sig med det tidløse spørgsmål: Hvor er Gud i en verden, der er hjemsøgt af så ubeskrivelig en lidelse?

Hytten handler om en familie, som er knust af sorg. Under en ferie bliver Mack Phillips' lille pige bortført. Hun bliver aldrig fundet, men politiet finder i en forladt hytte i vildmarken beviser, som tyder på, at hun er blevet dræbt. Fire år senere modtager den stadig sørgende far et besynderligt brev, måske fra Gud, der inviterer ham op til denne hytte. Efter svære overvejelser beslutter Mack at tage af sted, og en vintereftermiddag begiver han sig tlibage til scenen for sit mest uhyggelige mareridt. Det han kommer til at opleve i hytten, vil ændre ham for altid.

Når en digters fantasi bliver krydset med en teologs lidenskab, resulterer det i en romanfilm som Hytten.

11. marts kl. 19.00 i Sognehuset
"Hvorfor blive inde, når alt håb er ude?
v/ psykolog og forfatter Elli Kappelgaard, Agape

Tilgivelse - krave eller gave? Hvad er forskellen på tilgivelse og forsoning? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan tilgive, men gerne ville kunne? Kan man tilgive på andres vegne? Og kan man både have tilgivet og stadig være vred?

"Nepals stærke kvinder"

v/ fotograf Susanne Madsen

I Nepal oplevede Susanne på førstehånd, at den danske hjælpeorganisation Mission Øst giver piger og kvinder redskaber til at deltage i samfundet på lige fod med alle andre. Selv hvis de er allernederst på den sociale rangstige. Selv hvis de døjer med handicap.

13. maj
”Sund og spændende mad til den lille husholdning”
v/ diætist Jette Arnoldsen

Fokus på sund kost. Lidt om vitaminer og mineraler ... forholdet mellem kost og lægemidler.
Udvalget for Pigeaftner overvejer, om det ikke også er sundt med lidt anarkisme, f.eks. kage til kaffen ;)

3. juni kl. 19.00 i Sognehuset (Bemærk dette er første mandag i juni)
”Sommerpotter mm”
v/ Anne Dorthe Hansen

Denne aften skal vi fordybe os i en minatureverden. Vi skal lave vores yndlingssted i miniformat. Det kan være en have, et værelse, en strand, en skov og mange andre steder. Medbring en kop med underkop, en lille skål eller en lille urtepotte samt to bitte små ting, du er glad for. Der kan blive en lille betaling til andre materialer.

Vi ser frem til, hvad Anne Dorthe kan finde på - og så er der jo som altid kaffe på Madam Blå.
Tilknyttet fil:    Program forår 2018 (366 Kb)
Inge Damtoft Hverdagsaftner Frivillige hænder Natkirke