Pigeaftener

– for kvinder i alle aldre

Det er mandag aften – klokken er lidt over 18.00. Kaffemaskinen arbejder allerede på højtryk i køkkenet, og el-kedlen kæmper for at få kogt rigeligt vand til the. Ganske snart bliver Sognehuset nemlig fyldt med kaglende kvinder, der går under kælenavnet ’Hønseklubben’. Blandt de mange hilsner og godt at se dig igen fyldes lokalerne med latter og alvor. Stort og småt skal deles, inden der tages hul på aftenens program med en lidt mere officiel velkomst og sang fra Højskolesangbogen.

Pigeaften er et er et forum for kvinder i alle aldre. Vi vil gerne være sammen på kryds og tværs af alder, livssituation og erfaringer. Vi vil gerne, at enhver, der kommer gennem dørene til Sognehuset, må føle at her er plads til mig.

”Jeg deltager ofte i Pigeaften,
fordi her er godt at være med.
Her er fællesskab, hygge, sang, godt program
og ikke mindst god mad – kaffebord.”

Vi vil gerne samtale om livets værdier og det, der optager os.
Vi vil gerne lave noget kreativt sammen - uden præstationsangst!
Vi inviterer spændende foredragsholdere og andre gæster, men vi er også vore egne undervisere, nogen kan et - andre noget andet.

”For mig er pigeaftner omsorg, gudstro
og ikke mindst skørhed på den gode måde”

Vi mødes den anden mandag hver måned (juli måned undtaget) kl. 19.00 i Sognehuset. Der er ingen tilmelding til Pigeaften, du kommer bare, hvis og når du har lyst.

Du betaler en mødeafgift på 35,00 kr. pr gang - inkl. kaffe. På kreative aftener må du desuden forvente en egenbetaling for de materialer, du bruger.

KONTAKTPERSONER
Sognemedhjælper Inge Damtoft
E smh-voksne@holstebrokirke.dk

Ellen Brokhøj - 4093 2180
Lone Ladegaard - 9742 0246
Lisbeth Bust Villadsen - 2274 8621
Anette Bagger - 2197 4878
Kirke- & Kulturmedarbejder Inge Damtoft - 2917 1537

Program for efteråret 2019

12. august
”Vi besøger Smukt & Brugt i Aulum”

I efteråret havde vi besøg af Karin Andersen. Og nu tager vi imod hendes invitation til Smugt & Brugt , som er Karins hyggelige butik på gården Grønkjær, Rotvigvej 2, lidt udenfor Aulum by. "Inspiration ti boligindretningen... Ofte er det de små detaljer, som giver det smukke helhedsindtryk. Her er inspiration til både hus og have, så kom og nyd den afslappede stemning i en butik med madder af hjerterum"
Der er absolut inge købetvang - kun kaffetvang :)

Afgang fra sognehuset kkl. 18.30 i privatbiler.

9. september kl. 19.00
"Livsglæde - ensomhed - sårbarhed"
v/ sygeplejerske og psykoterapeut Solveig Rosenkvist

Når vi står med begge ben plantet midt i det levede liv, og vi selv eller en af vore nærmeste rammes af sygdom, skilsmisse, "reden er tom", eller vi mister, kan vi opleve os ensomme, forladte og ekstremt sårbare.

Det påvirker livsglæde, selvbillede og måske rystes vores Gudsbillede.

Emnet bliver belyst af sygeplejerske og psykkoterapeut Solveig Rosenkvist, ligesom hun giver bud på, hvordan livsglæde kan trænes.

14. oktober kl. 19.00 i Sognehuset
"Bogen på mit natbord"
v/ bibliotekar Lisbeth Busk Sørensen, Holstebro Bibliotek

Lisbeth medbriner en stak gode bøger, som hun giver sine helt egne ord med på vejen. Det bliver en gang "blandede bolsjer", men fælles for dem er, at de alle har været gode læseoplevelser.

Tag endelig din egen yndlingsbog med, så vi kan få en snak om, hvad vi hver især holder af at læse og inspirere hinanden til flere gode læsestunder.

"Et håb på størrelse med en myg"
v/ lektor og forfatter Merete Bandak, Nykøbing F

Hvad gør man, når præsten dø? Hvad gør man, når man er konen til præsten, der dør? Hvordan genfinder man sit liv, sin status? Hvordan kommer man igennem sorgen?

Merete Bandaks liv blev drastisk forandret, da hendes mand pludselig faldt om og døde efter få dage. 38 år fik de sammen.

Merete har altid været et skrivende menneske. Mange essays, digte og salmer er flydt fra hende om livet og om Gud. I efteråret 2018 udkom hun med en kortroman om tab, tristesse og tomhed. Romanen handler om en kvinde, der skal samle sig selv op efter tabet af sin livspartner. Hvilke spørgsmål stilles der i ugerne efter dødsfaldet? Hvordan er forholdet mellem drøm og virkelighed; individ og fællesskab; fortid, nutid og fremtid; tro og viden; liv og død? Hvordan møder man virkeligheden og hverdagen; hvordan orienterer man sig; hvordan finder og affinder man sig med sin nye identitet?

Et håb på størrelse med en myg er udgivet på forlaget Eksistensen. Bogen fik mget gode anmeldelser.

9. december
"Astrid Lindgrens krigsdagbøger 1939-1945"
v/ Lise Fibiger, tidligere sognepræst i Tvis og Nr. Felding

Vi kender Astrid Lindgrens fortællinger om Pippi og Emil og alle de andre. Vi kender nok mindre til hendes krigsdagbger, der fortæller os om, hvordan det var at være svensk under 2. verdenskrig og om hendes tanker i den tid.

Astrid Lindgren fortæller også om livet i en ganske almindelig familie. Krigsdagbøgerne er baggrund for begyndelsen på hendes forfatterskab.

Inge Damtoft Hverdagsaftner Frivillige hænder Natkirke