Pilgrimsruterne


Hensigten med Pilgrimsruterne omkring Holstebro har været at åbne vejen for gode oplevelser med ånd og kultur i et område, hvor landskabet er den naturlige ramme for fordybelse og vandring.

Pilgrimsvandringer har tidligere været en slags trosbekendelse, hvor man gik i Kristi fodspor. Men de to ruter, der er tilrettelagt omkring Holstebro, tilbyder en mulighed for at vandre i historiens kuperede terræn, og kræver ingen religiøse forudsætniger.

Kirkerne viser ofte det ypperste indenfor arkitektur og kunst. Nogle har stået urørte i næsten 1000 år, andre er blevet moderniseret med tiden; deres fællestræk er, at de alle er rejst i midtpunktet af vores folkesjæl.

Pilgrimsvandringerne omkring Holstebro er tilrettelagt i et samarbejde mellem Turistforeningen, Fodslaw, Friluftsrådet, Kirkerne, LAG Holstebro, Holstebro Museum og Holstebro Kommune.
Bøn i Bevægelse Søren Nielsen Træffetid Natkirke Kalender Gudstjenester
Om holstebro kirke

Holstebro Kirke er en levende bykirke som ligger i centrum af Holstebro - udover gudstjenester afholder Holstebro Kirke arrangementer, som retter sig mod byens naturlige liv.
Den nuværende sognekirke blev bygget i 1907 og står det samme sted som den gamle middelalderkirke - Maria Kirke fra 1340.

Kirkestræde 9A
7500 Holstebro
Tlf. 97 42 02 63
holstebro.sogn@km.dk