Menighedsrådsvalg 2020

Menighedsrådets arbejde

Menighedsrådet mødes 11 gange om året, (næsten) altid den anden tirsdag i måneden. I menighedsrådet ved Holstebro Kirke sidder 15 valgte medlemmer, fem præster samt en medarbejderrepræsentant. Derudover fungerer den daglige leder som sekretær ved møderne.

Som menighedsråd har man ansvaret for kirkens daglige drift, udvikling og personale. Det er menighedsrådet, der afgør, hvordan kirken skal udvikles samt hvilke visioner og målsætninger, der arbejders frem imod.

Som menighedsrådsmedlem har du virkelig mulighed for at sætte dit præg på Holstebro Kirke og dens fremtid.

Udvalgsstruktur:

Holstebro Sogn er et stort sogn med rigtig mange aktiviteter og arbejdsområder. Derfor kan man som menighedsrådsmedlem fordybe sig i lige præcist det område, man interesserer sig allermest for. Til at varetage de forskellige områder, er der flere forskellige udvalg, som består af menighedsrådsmedlemmer, frivillige fra kirken samt personale.

Vi har på nuværende tidspunkt følgende udvalg:

• Forretnings- og økonomiudvalg
  • Kirke- og ejendomsudvalg
  • Kirkegårdsbestyrelse
  • Aktivitets- og koncertudvalg
  • Børne- og ungeudvalg
  • Kommunikationsudvalg
  • Liturgiudvalg
  • Visionsudvalg
  • Åndeligt søgende udvalg

Derudover kan der, efter behov, nedsættes ad-hoc udvalg.

Ellen Brokhøj, menighedsrådsmedlem i fire år

”Der er ikke noget så fascinerende som at gå ind i en kirke. Der er højt til loftet, døbefont, alter, lys, masser af symbolik, der hjælper os til den treenige Gud. Kirkerummet emmer af total stilhed, og alligevel er det fuld af liv. Kirkerummet emmer af tanker, følelser, minder og bønner, som kirkens mennesker gennem tiderne har været fyldt af… Glæder, sorger, bekymringer, afsked, drømme, musik og højtider… Alenehed og fællesskab for alle, for hos Gud er der ingen personsanseelse...

Kirkens liv og budskab går over 2000 år tilbage i historien - og stadig lige aktuel - et vingesus fra evighed til evighed. Lige så nærværende og lige så svær som at forklare kærlighed og farven blå.

Jeg synes, at jeg ofte har fået noget meningsfyldt med hjem, hver gang jeg har været i kirken eller til et foredrag, pigeaften, hverdagsaften, torsdagsklub, natkirke, koncert og meget mere. Der er noget unikt, hvor man på ærlig og åben vis ser menneskelivet i øjnene på godt og ondt. Og ikke mindst fantastisk, når Bibelens vidnesbyrd bliver bredt ud:  Vi er skabt af Gud og Jesus er vores frelser.

Derfor synes jeg, at det har været vældigt meningsfyldt at være med i menighedsrådet i Holstebro Kirke, hvor der er gang i så meget på helligdage og hverdage. Der vil altid være en niche, hvor jeg kan bidrage med inspiration og praktiske gøremål. Det hedder også medbestemmelse… Hvor Guds ånd er, er kirken fremtiden.”

Se menighedsrådsmedlemmer udtale sig om arbejdet

Susanne Nørskov

Ole Nymann