Flagdagsgudstjeneste

Mandag d. 5. september kl. 19.00

Bemærk tidspunktet!!

Hvert år den 5. september hylder og anerkender Danmark officielt den indsats, som tusinder af danske udsendte har ydet – og fortsat yder – på internationale missioner i verdens brændpunkter.

I 2009 besluttede den daværende regering at indføre en national flagdag for at anerkende de mange mennesker, der arbejder under ekstreme forhold, og for at mindes dem, der er faldet i dansk tjeneste gennem tiden.

Danmark har deltaget aktivt i fredsstøttende operationer siden 1948, og mere end 60.000 danske soldater har gjort tjeneste i verdens brændpunkter og konfliktområder. Flagdagen omfatter alle, der er eller har været udsendt fra Udenrigsministeriet, Forsvaret, redningsberedskabet, politiet eller sundhedsvæsenet.

Liturg: Erik Ladegaard

Kordegnekontoret