Hverdagsaften

Tirsdag d. 24. september kl. 19.30 i Sognehuset

Temaet for efterårets tre Hverdagsaftener er ’Bibelen i moderne tid’. Vi får derfor besøg af lektor emeritus og ph.d. Else Holt.

Aftenens foredragsholder har været med til at oversætte den gammeltestamentlige poesi i den nye Bibelen 2020. Under overskriften ”Kan man hælde gammel vin på nye flasker?” vil Else Holt fortælle om nogle af de teologiske overvejelser og udfordringer, som hun og andre mødte i arbejdet, samt give prøver på den poesi, der kom ud af det.

Om foredraget

At oversætte poesi er som at gå på line med fødderne bundet.

Citatet fortæller meget godt, hvordan det er at oversætte den velkendte gammeltestamentlige tekst til et sprog, der kan læses af mange, også gerne nye læsere. Derfor har arbejdet med at oversætte den gammeltestamentlige poesi i Bibelen 2020 krævet et samarbejde mellem både forskere og kunstnere.

Else Holt vil i foredraget fortælle om nogle af de teoretiske overvejelser og udfordringer, som de mødte i arbejdet og give prøver på den posei, der kom ud af det.

Pris 25 kr. for kaffe og kage.

Kordegnekontoret

Holstebro Kirke