Nyt kunstværk i Holstebro Kirke

Dåbsskibet i Holstebro Kirke er et værk skabt af kunstneren Helle Bovbjerg.

Søndag den 14. januar blev Holstebro Kirkes nye kunstværk 'Dåbsskibet' offentliggjort. Kunstværk står i Kirkens højre sideskib lige under salmetavlen.

Skibets tilblivelse

Helle Bovbjerg er bl.a. uddannet fra Designskolen i Kolding, og har en lang række udstillinger og værker bag sig bl.a. et skib i Hald-Ege Kirke. Skibet i Holstebro Kirke er lavet i dialog med præsterne og menighedsrådet ved Holstebro Kirke og er et lokationsspecifikt værk, skabt præcis til det sted, hvor det står i kirken.

Hvordan er skibet lavet?

Skibet er opbygget i ler og brændt i en ovn ca. 1 uge. Skibet er præpareret med bl.a. okker for at give den et særligt rødbrunt skær.

Skibet er placeret på to håndsmedede Y-gafler på en stor sokkel af douglasgran, der er brændt efter en særlig japansk metode (Shou Sugi Ban), let efterpudset og præparatet med linolie, som får årene til at fremstå smukt og i harmoni med marmorgulv og skib.

En gave til sognets børn

Børn der bliver døbt i Holstebro Kirke får et lille dåbsskib i dåbsgave med døbefontens kors stemplet ind i leret på stævnen. Det store fællesskib er alle døbtes skib. Skibet er et meget gammelt kristent symbol for kirken dvs. den kristne menighed.

dåbsskib i keramik med lys iSådan ser et dåbsskib ud, som et dåbsbarn i Holstebro Kirke får med sig hjem.

Vi håber hele sognet vil tage godt imod vores nye kunstværk!

Kordegnekontoret

Holstebro Kirke