Pigeaften

Mandag d. 10. oktober kl. 19.00 i Sognehuset

Foredrag om ”Kvinderne fra Sprogø og mændene fra Livø” ved kulturformidler Lisbeth Lunde Lauridsen.

Indtil 1961 husede Limfjordsøen Livø en anstalt for antisociale og kriminelle åndsvage mænd. ”Sexuelt løsagtige åndssvage unge piger og kvinder” risikerede i samme periode at havne på Sprogø. Fra 1930’erne var Danmark foregangsland i racehygiejnen, som et led i etableringen af velfærdsstaten. Samtidig var den danske lovgivning et forbillede for nazisterne. I foredraget dykker Lisbeth Lunde Lauridsen ned i udvalgte historier og trækker tråde til de ikke særligt gode gamle dage, hvor man ikke sondrede mellem gale, åndssvage, asociale, småkriminelle og fattige.

Om pigeaftner

Pigeaften er et er et forum for kvinder i alle aldre. Vi vil være sammen på kryds og tværs af alder, livssituation og erfaringer.

• Vi vil gerne samtale om livets værdier og det, der optager os.
  • Vi vil gerne lave noget kreativt sammen - uden præstationsangst!
  • Vi inviterer spændende foredragsholdere og andre gæster, men vi er også vore egne undervisere, nogen kan et - andre noget andet.

Mødeafgift kr. 35,-.

Læs mere om Pigeaften