PREP-kursus

Fokus på parforholdet

At skabe et god parforhold og en tryg familie er et stort ønske for de fleste. Derfor er der god grund til at bruge tid på at give kærligheden gode betingelser i en travl hverdag.

Forelskelsen kom af sig selv. Men kærligheden skal holdes ved lige, og det kræver, at vi arbejder på det. Forskning har påvist, at par, der dygtiggør sig gennem et PREP-kursus, har større tilfredshed i relationen - og e væsentlig lavere skilsmisseprocent. Gennem et PREP forløb bliver den enkelte set, hørt og respekteret.

Et forskningsbaseret tilbud

PREP er udviklet på baggrund af mange års erfaring ved universitetet i Denver, USA, og det har en dokumenteret god effekt. I norge har de succes med konceptet, og staten tilbyder derfor gratis par-kurser til alle førstegangsforældre. PREP står for Prævention and Relationship Enhancement Program. Kurset er for par i alle aldre og livsfaser, der ønsker at arbejde med deres parforhold og give det et eftersyn.

Læs mere om PREP på familieudvikling.dk

Om PREP

Et PREP kursus træner par i at have samtaler, hvor begge bliver hørt og forstået. PREP er et undervisningstilbud og skal ikke forveksles med parterapi. Kurset foregår som holdundervisning og suppleres af private samtaler parrene imellem. Der er ikke gruppearbejde på kurset, og ingen par forventes at fortælle andre kursusdeltagere om deres private liv.

Der bliver vekslet mellem korte oplæg, filmklip og rollespil med udgangspunkt i forskellige temaer. Mellem hvert tema er der tid til, at man taler med sin partner om de foreskllige emner i relation til ens eget forhold.

Kurset giver viden om:

• Hvordan kan vi pleje kærligheden i hverdagen
  • Hvordan kan vi konkret skabe ramme for gode samtaler
  • Hvordan kan vi møde udfordringer i fællesskab
  • Hvordan kan vi bevare og pleje venskab, intimitet og fælles venner

Hvorfor tage på PREP-kursus?

På vores arbejde og i mange andre sammenhænge er det naturligt at få ny viden og lære nye færdigheder, men det er også vigtigt, når det gælder parforhold og familieliv. I skal vælge at tage på PREP,

• Fordi I bliver trænet i at kommunikere klart og konstruktivt sammen
  • Fordi parforholdet er en foranderlig størrelse, der har behov for udvikling og pleje
  • Fordi børn har stor glæde af, at deres forældre afsætter tid til at passe på deres parforhold
  • Fordi kurset kan give større forståelse - både for sig selv og for sin partner

PREP giver konkrete redskaber til at kommunikere trygt sammen og få større forståelse for sig selv og hinandens tanker og følelser.

Kursusstart, tilmelding og kursusledere

4 aftener fra kl. 17.30-21.00 på følgende datoer:

13., 20., 27. september og 5. oktober.

Kurset vil blive afholdt i Holstebro Kirkes Sognehus.

Det koster kr. 1.400 pr. par at deltage..

Tilmelding til prepholstebro@gmail.com senest 29. august 2021.

Trine Braüner
Karen Doktor
Jytte Jacobsen
Torben Doktor