Hverdagsaften

Hverdagsaften

Hverdagsaftener er livs- og trosoplysende aftner for unge, voksne og ældre.

Her mødes vi om undervisning og/eller foredrag med indhold til både hjerne og hjerte. Typisk vil aftnerne i hvert halvår være tilrettelagt med afsæt i et fælles tema. Se kalender.

Selve aftenen er gratis at deltage i, men kaffe og brød koster kr. 30,-. Ingen tilmelding.

Man er velkommen til at benytte kirkebilen. Se mere.

Program for foråret 2023 

Torsdag d. 26. september kl. 19.30

"Musik og Poetry"
v/ Sognepræst og forfatter, Hanne Juul Jakobsen & pianist Lene Buch Sørensen 

Det er både sjovt og tankevækkende, når Hanne Juul Jakobsen læser op af sine flot anmeldte Pralbønner. Bønner for forbrugere, for forfængelige, for ugidelige, for uheldige og for mange flere. Aftenen former sig som en vekslen mellem digtoplæsning og musik, hvor Lene Buch Rasmussen med en række udtryksmættede og gnistrende kompositioner af bl.a. Bach, Chopin, Arvo Pärt og Eric Satie reflekterer Hannes digte og tilføjer et yderligere perspektiv. Musikken rummer både det sfæriske og dansende, tyngde og lethed, det sprøde og bidende og klangen fra hjertet og spejler således essensen i Hannes digtning.

OBS: Søndag d. 26. februar kl. 11.30

"Dialog mellem sten og en billedhugger"
v/ Billedhugger, Laila Westergaard 

Laila Westergaard, der har udsmykket hospitalskirken i Gødstrup, er 3. generation i en sten- og billedhuggerslægt fra Lemvig. Hun er uddannet på Det Jydske Kunstakademi og på kunstakademiet i Istanbul. I dag har hun sit værksted i København og hendes værker kan ses i hele landet. Hendes kunst er kendetegnet ved en stor detaljerigdom og en bestræbelse på at gøre de tunge sten lette. I spændingsfeltet mellem det eviggyldige, tidslige og hverdagsagtige bevæger stenene sig. Til foredraget vil Laila fortælle om sit arbejde med stenene gennem de sidste 32 år og de tanker, der ligger bag de mange værker hun har skabt.

Torsdag d. 23. marts kl. 19.30

"Hold da op! Hvad sker der her?"
v/ forfatter og salmedigter, Iben Krogsdal 

Sådan lyder titlen på en ny salme i Højskolesangbogen. Iben Krogsdal vil fortælle om tro, håb og kærlighed ud fra sine salmer i den nye højskolesangbog. Vi kommer langt ind salmedigter-universet og skal høre, hvordan forfattere og komponister arbejder sammen om at skabe en ny sang eller salme. Undervejs skal vi synge om alt fra kærlighed og dybe livskriser til helt uventede opstandelser.

Kirke- & kulturmedarbejder - Inge Damtoft
Inge Damtoft
Kirke- & kulturmedarbejder
T 2917 1537
Pigeaften
Pigeaften
Tilmeld dig vores nyhedsbrev