Hverdagsaften

foredrag i sognehuset ved Holstebro Kirke

Hverdagsaften

Hverdagsaftener er livs- og trosoplysende aftner for unge, voksne og ældre.

Her mødes vi om undervisning og/eller foredrag med indhold til både hjerne og hjerte. Typisk vil aftnerne i hvert halvår være tilrettelagt med afsæt i et fælles tema. 

Se programmet for efteråret 2023 her eller afhent det i Sognehuset.
Se kalenderen for næste hverdagsaften.

Selve aftenen er gratis at deltage i, men kaffe og brød koster kr. 30,-. Ingen tilmelding.

Man er velkommen til at benytte kirkebilen. Se mere.

Efterår 2023

21. september kl. 19.30 ”Historien om en nonne på Stubber Kloster”
Ved forfatter, Lars Novrup Frederiksen
Lars Novrup Frederiksen fortæller om sine bøger ”Kirstine” og ”Priorinden”, og løfter måske lidt af sløret om fortsættelsen ”Borgfruen”, som endnu ikke er udkommet. Det er en dramatisk tid i Danmarkshistorien - fortalt gennem en ung nonnes øjne. Historiske kendsgerninger og en række historiske personer, er udgangspunktet for den medrivende historie, som er troværdig og slet ikke så mørk og dyster. Derimod åbner der sig et univers indenfor klosterets mure, som både er humoristisk og fyldt af de intriger, som følger med, når mange personer skal leve under samme tag.

26. oktober kl. 19.30 ”At lade tvivlen komme troen til gode”
Ved forfatter, Jens Christian Grøndahl
Jens Christian Grøndahl er barn af en kulturradikal tid, hvor frigørelsen fra religionens beslag på samvittigheden satte dagsordenen. Som dreng cyklede han alene til gudstjeneste. Siden gled han væk fra alt, der hed kirke og tro. Ansporet af sine nærmeste harhan på kort tid bevæget sig fra afvisning over skepsis og tøven til igen at åbne sig for troen. Han fortæller her om at være formet af kristendommens historie og føle sig talt
til af evangelierne, selv når de modsiger erfaringen og den moderne selvforståelse. Om hvordan kirken og evangelierne med tiden er blevet mere nærværende for ham, både personligt og i det, han skriver.

16. november kl. 19.30 ”Evigt i tiden”
Ved forfatter, Jens Smærup Sørensen
Evigt i tiden foregår i forskellige epoker, i årene omkring de seneste tre århundredskifter. Men personerne er hele tiden de samme, Lone og Jakob og deres familie og andre af folkene i Skovby. Vi følger deres liv som det formes og udvikler sig under den
enevældige konges landboreformer, i højskolernes og andelsforetagendernes storhedsperiode og i vores tid hvor de må forholde sig til en miljøbevidst offentlighed. Har de måske allerede gjort sig til medskyldige i katastrofale klimaforandringer?
Evigt i tiden er en roman om et ægteskab og om materielle vilkår og åndelige bevægelser gennem tiderne. Om at være til her og nu.

Kirke- & kulturmedarbejder - Inge Damtoft
Inge Damtoft
Kirke- & kulturmedarbejder
T 2917 1537
Pigeaften
Pigeaften