Hverdagsaften

Hverdagsaften

Hverdagsaftener er livs- og trosoplysende aftner for unge, voksne og ældre.

Her mødes vi om undervisning og/eller foredrag med indhold til både hjerne og hjerte. Typisk vil aftnerne i hvert halvår være tilrettelagt med afsæt i et fælles tema. Se kalender.

Selve aftenen er gratis at deltage i, men kaffe og brød koster 25 kr. Ingen tilmelding.

Man er velkommen til at benytte kirkebilen. Se mere.

Program for foråret 2020 med temaet - Menneskeliv med håb 

Torsdag d. 20. januar kl. 19.30

Livsfortællinger fra Bibelen - livet som vandring 
v/ leder i Folkekirkens Uddannelses- og videnscenter, Birgitte Graakjær Hjort 

Et foredrag om bibelske skikkelser, der bryder op fra deres vante dagligdag og går ud i noget nyt og uvist. Levis kaldelse, Emmausvandrerne og vandringen på søen. Birgitte Graakjær kombinerer bibeltekster og billedkunst. Foredraget kredser om en undren over, hvordan i alverden mennesker har turdet kaste sig ud i helt nye eventyrer (Levi), hvordan vi kan møde Gud gennem andre mennesker (Emmanusvandrerne), og hvordan mod, tvivl og råb om hjælp kan leve side om side. Livet er som en vandring – hvor går vi hen, hvad sker der på vejen, mens vi går. 

Torsdag d. 24. februar kl. 19.30

Alle vil jo bare elskes - en livstidsfanges historie og en vens tanker 
v/ fakultetsleder ved Menighedsfakultetet, Thomas Bjerg Mikkelsen 

I 2018 udgav Thomas Bjerg Mikkelsen sammen med Lars Irgens Petersen bogen ”Alle vil jo bare elskes”. Lars Irgens Petersen slog i 2003 en anden mand ihjel. Det skete i forbindelse med en smugleraktion med 13 ton hash fra Marokko til Danmark. Drabet var kynisk og nøje planlagt. Set med menneskelige briller krydser han den grænse, hvor tilgivelse ikke længere synes mulig. I foredraget fortæller Thomas om sit møde med Lars Irgens Petersen og reflekterer over emner som skam, skyld, tilgivelse, empati, fremmedgørelse og ondskab. Og et venskab opstod. 

Torsdag d. 24. marts kl. 19.30

Hvor stærkt står du, når det stormer i dit liv? 
v/ forfatter, foredragsholder og tidl. frikirkepræst, Jørn Braüner 

Der findes storme i alle menneskers liv. Det kan handle om sygdom, økonomi, problemer i forhold til familie, venner eller arbejdskolleger osv. Disse udfordringer lægger pres på livet. Det påvirker, hvordan vi har det med os selv og andre. Foredraget handler om, hvordan du kan få ny styrke til at komme igennem stormene. Jørn Braüner tager udgangspunkt i sin bog ”Stå stærkt i stormen”. 

Kirke- & kulturmedarbejder - Inge Damtoft
Inge Damtoft
Kirke- & kulturmedarbejder
T 2917 1537
Pigeaften
Pigeaften
Kristen Meditation
Kristen Meditation
Tilmeld dig vores nyhedsbrev