Hverdagsaften

Hverdagsaften

Hverdagsaftener er livs- og trosoplysende aftner for unge, voksne og ældre.

Her mødes vi om undervisning og/eller foredrag med indhold til både hjerne og hjerte. Typisk vil aftnerne i hvert halvår være tilrettelagt med afsæt i et fælles tema. Se kalender.

Selve aftenen er gratis at deltage i, men kaffe og brød koster kr. 30,-. Ingen tilmelding.

Man er velkommen til at benytte kirkebilen. Se mere.

Program for efteråret 2022 

Torsdag d. 15. september kl. 19.30

”Du skal komme videre med dit liv” - eller skal du?
v/ sognepræst og lektor i sjælesorg, Mikkel Wold 

Der er så meget i vort liv, som gøres til et projekt, vi selv skal styre. Mange sørgende oplever denne mentalitet som en stor belastning for dem. Når man befinder sig i en sorg, kan det føles dybt krænkende at få besked på at ”komme videre med sit liv”. Foredraget gør op med forståelse af sorg som et ”arbejde” med nogle faser, man skal igennem og derefter komme videre. Vi ser på den nyeste forskning på området og på, hvad vi kan hente i kristendommens og historiens erfaringer af, hvad sorg, tab og håb er. 

Torsdag d. 3. november kl. 19.30

"Tro på hospitalet"
v/ hospitalspræst Christian O. Wegeberg & sygeplejefaglig direktør Ida Götke 

I foråret 2022 er patienterne flyttet ind på Regionshospitalet Gødstrup. Her ligger også en hospitalskirke, men hvorfor skal vi egentlig have en kirke på hospitalet? Hvordan kan den understøtte menneskers åndelige og eksistentielle behov i en særlig tid for en moderne patient? Hvad er hospitalspræstens rolle på hospitalet - og hvordan understøttes åndelig omsorg i det moderne hospitalsvæsen? Dette er nogle af de emner, der vil blive berørt i aftenens foredrag 

Torsdag d. 17. november kl. 19.30

"Utilstrækkelig"
v/ ph.d. og højskolelærer på Silkeborg Højskole, Christian Hjortkjær 

Diagnoser er ikke længere noget, der bliver presset ned over hovedet på det enkelte individ, men i høj grad også noget, vi selv opsøger. Diagnoserne kan bruges som undskyldning, men de kan i lige så høj grad bruges som en måde at tage ansvar for sit liv. I dag lever vi ikke i et regelsamfund, men i et idealsamfund. Der er få ting, man ikke må, men der er utrolig mange ting, man skal. Derfor er det ikke skyld, men utilstrækkelighedsfølelsen, vi bakser med i dag. Hvordan kan vi hjælpe dem, der er ved at bukke under for de idealer, vi opstiller? 

Kirke- & kulturmedarbejder - Inge Damtoft
Inge Damtoft
Kirke- & kulturmedarbejder
T 2917 1537
Pigeaften
Pigeaften
Kristen Meditation
Kristen Meditation
Tilmeld dig vores nyhedsbrev