Hverdagsaften

Hverdagsaftener er livs- og trosoplysende aftner for unge, voksne og ældre.

Her mødes vi om undervisning og/eller foredrag med indhold til både hjerne og hjerte. Typisk vil aftnerne i hvert halvår være tilrettelagt med afsæt i et fælles tema. Se kalender.

Selve aftenen er gratis at deltage i, men kaffe og brød koster 25 kr. Ingen tilmelding.

Man er velkommen til at benytte kirkebilen. Se mere.

Program for efteråret 2020

Mandag d. 24. september kl. 19.30

Kan man hælde hælde gammel vin på nye flasker?
v/ Lektor emeritus og ph.d. Else Holt, Aarhus

At oversætte poesi er som at gå på line med fødderne bundet.

Citatet fortæller meget godt, hvordan det er at oversætte den velkendte gammeltestamentlige tekst til et sprog, der kan læses af mange, også gerne nye læsere. Derfor har arbejdet med at oversætte den gammeltestamentlige poesi i Bibelen 2020 krævet et samarbejde mellem både forskere og kunstnere.

Else Holt vil i foredraget fortælle om nogle af de teoretiske overvejelser og udfordringer, som de mødte i arbejdet og give prøver på den posei, der kom ud af det.

Mandag d. 22. oktober kl. 19.30

Eventyr, love og andre folks breve
v/ sognepræst Tine Årup Illum, Sdr. Bjert

Hvordan hører og læser vi egentlig Bibelen? - Som forældet geografibog? Som fortællinger om liv og tro? Som uvedkommende historier? Som noget man SKAL tro på,  hvis man er kristen? Som underlige og uforståelige regler?

Er alt i Biblen lige vigtigt? Hvem har skrevet og samlet Bibelen? (Den består faktisk af 66 bøger) Hvilke genrer indeholder den? Hvis Bibelen er skrevet af mennesker, hvorfor siger vi så, at den har en særlig betydning?

En aften om bibelsyn, genrer og tro.

Mandag d. 5. november kl. 19.30

Taler Gud nudansk?
v/ generalsekretær i Bibelselskabet, Birgitte Stoklund Larsen, København

Luther oversatte med det talte dagligsprog som ideal. Hvor langt tør vi gå i dag? Hvordan taler Gud i det 21. århundrede?

Om Noas skib, kisten med den hellige aftale og mange andre eksempler fra det aktuelle oversætterarbejde. Bibelen 2020 er en moderne folkebibel, særligt oversat til mennesker uden kendskab til bibelsprog og kristendom. Hvad vinder man - og hvad går tabt, når man oversætter med det for høj?

Kirke- & kulturmedarbejder - Inge Damtoft
Inge Damtoft