Pigeaften

Pigeaften

– for kvinder i alle aldre

Pigeaften er et er et forum for kvinder i alle aldre. Vi vil være sammen på kryds og tværs af alder, livssituation og erfaringer.

  • Vi vil gerne samtale om livets værdier og det, der optager os.
  • Vi vil gerne lave noget kreativt sammen - uden præstationsangst!
  • Vi inviterer spændende foredragsholdere og andre gæster, men vi er også vore egne undervisere, nogen kan et - andre noget andet.

Vi mødes den anden mandag hver måned (juli måned undtaget) kl. 19.00 i Sognehuset. Se kalender. Der er ingen tilmelding til Pigeaften.

Mødeafgift 35,00 kr. pr gang - inkl. kaffe. På kreative aftener må du desuden forvente en egenbetaling for de materialer, du bruger.

Man er velkommen til at benytte kirkebilen. Se mere.

Pigeaften-udvalg

Ellen Brokhøj - 4093 2180
Lone Ladegaard – 6177 0928
Lisbeth Bust Villadsen - 2274 8621
Anette Bagger - 2197 4878
Kirke- & Kulturmedarbejder Inge Damtoft - 2917 1537

Efterårsprogram 2020

Mandag d. 10. august

Flittige hænder v/ pædagog emeritus Birgit Villadsen 

Om et liv med håndarbejde fra ca. 1944 til 2017, fra da det var nødvendigt for den fattige husmor at kunne sy, strikke m.m. til i dag, hvor det er trendy igen. Birgits kuffert indeholder eksempler på hendes mors liv med håndarbejde fra hun lærte det i skolen og til hun døde som en 83-årig oldemor. Fra det frisørslag hun syede i skolen under krigen – lavet af lærerindens gardiner – over babytøj, børnetøj og dukketøj, til de ting hun lavede i hendes sidste år. 

Mandag d. 14. september

Maggiterning lavet på en engageret kvindes liv” v/ sygeplejerske Grethe Bækgaard Thomsen 

Ingredienserne i maggiterningen er dele af opvækst i fremmed kultur og Vestdanmark, ung i Århus og voksen i Vestjylland. Desuden kirkeliv og spejderliv, sygeplejeliv  og lederliv - tilsat sporstoffer af mødet med mennesker, der kom til at betyde noget for centrale valg i livet. 

Mandag d. 12. oktober

Dronningens fødselsdag og besøg af Anna-Lise Lisbjerg: ”Altid på hat med situationen” 

Der kommer en særlig indbydelse til de særligt udvalgte (og det er alle piger i alle aldre!) Men vi kan røbe, at de damer bør komme til denne festaften iklædt en skøn hovedbeklædning af kongeligt snit ☺, også gerne anden festlig beklædning. Genbrugsbutikkerne er sikkert behjælpelig med inspiration. Anna-Lise Lisbjerg er forhenværende viceborgmester og ligesom dronningen har hun en del hatte, som hun vil fortælle om.

Mandag d. 9. november

Sårede relationer v/ psykolog og lærer Margrethe Højlund  

Næsten alt i vores liv er berørt af relationer. Vores identitet er dannet igennem mødet med andre mennesker. Fra vi var helt små og fortsat som voksne, præges vores selvbillede af vore nære relationer. Vi oplever alle i større eller mindre grad følelser som sorg, skam, skyld, vrede, afmagt, frustration ligesom vore nære relationer også er kilde til stor glæde, kærlighed, lykke, forventning, tryghed og masser af ny god energi. Alle bærer på sår i relationer. Brud i relationer – i større eller mindre grad. Aftenen vil handle om, hvordan vi kan leve med disse sår – i søskendeforhold, i forældre-barn-forhold og i venneforhold. Det vil også handle om forsoning og tilgivelse. 

Mandag d. 14. december

Julehygge og julesange - Vores nye kirkemusiker Majken Kirkegaard – og os selv 

Nu har vi altså jul igen, der la´r sig ikke skjule
og vi er vældig med på den, vi snakker kun
om jule om julesne og julegran og julelys og gaver
og julefest og julemad og … 
Ja, hvor man end sig vender hen, 
så er det jul og jul igen og jul og jul og jul og jul og jul igen… 

OG dét kan være alt for meget jule… 
Der er også julesorg og juleufred og juleensomhed og juleræs… 
OG selvfølgelig: juleevangelium 

En julehyggeaften sammen med vores kirkemusiker, Majken Kirkegaard. Tonerne af de velkendte julesange og -tekster fylder vores ører.  

Juleknas og julespas for byens sødeste julepiger i alle aldre. 

Kirke- & kulturmedarbejder - Inge Damtoft
Inge Damtoft
Kirke- & kulturmedarbejder
T 2917 1537
Besøgsven
Bliv Besøgsven
Natkirke
Natkirke
Tilmeld dig vores nyhedsbrev