Hverdagsaftener

Hverdagsaften er livs- og trosoplysende aftner for unge, voksne og ældre.

Seks gange i løbet af et år, tre gange i foråret og tre gange i efteråret, danner Sognehuset ramme om undervisnings- og/eller foredragsaftner med indhold til både hjerne og hjerte. Typisk vil aftnerne i hvert halvår være tilrettelagt med afsæt i et fælles tema.

Hverdagsaften ligger som regel 3. eller 4. torsdag i en måned og vil typisk starte kl. 19.30 – i enkelte tilfælde kl. 17.00.

Selve foredraget er gratis, men det koster kr. 25.00 for kaffe m. brød (servering ved møder kl. 19.30) eller kr. 40,00 (servering/traktement ved møder kl. 17.00).

Tema for efteråret
Det onde

Den onde er afskaffet, men det onde trives alt for godt ... langt væk og tæt på.
Så ubeskriveligt meningsløst. Livet og verden kunne ellers være så smukt.

Hvor kommer det fra? Hvordan opstår det?
Nogle påstår det er vores egen skyld - kan det virkelige være sandt, når vi nu er så mange, der længes efter harmoni og kælrlighed.

Vi har inviteret tre forfattere, hvoraf to desuden er teologer og præster til at komme og belyse emnet.

Torsdag d. 20. september kl. 19.30 i Sognehuset
”Det er din egen skyld - eller er det nu det?”
Leif Andersen, lektor på Menighedsfakultet

Historien om Job i Det Gl. Testamente er historien og lidelse, retfærdighed og skyld. I den diskuterer Job med sine venner, hvem der er skyld i de ulykker, som vælter ned over ham. Og diskussionen fortsætter også i dag: kan det virkelig være rigtig, at det er min egen skyld.
Leif Andersen er medforfatter til "Det er din egen skyld - Jobs Bog nudansk og fortolket" - udgivet af Bibelselskabet 2017.

Torsdag d. 25. oktober kl. 19.30
”Derfor tror jeg på Djævelen”
Søren Ulrik Thomsen, forfatter

Når alle rationelle grunde til ondskab er gjort op, vil der altid tilbagestå en mørk rest, uigennemtrængelig for tankens lys, og derfor ikke mulig at håndtere rationelt. Denne gådefulde rest vil Søren Ulrik Thomsen stadig personalisere som djævlen.
Søren Ulrik Thomsen skrev i 2013 i Wekkendavisen et essay med ovenstående titel.

Torsdag d. 15. november kl. 19.30
”Fri os fra det onde”
Sørine Gotfredsen, sognepræst og debattør

Om forskellen mellem Martin Luthers kamp for at finde frihed midt i troen på at være bundet til det onde og vores tid, hvor det onde i høj grad er blevet omdefineret, eller måske ligefrem afskaffet. Sørine Gotfredsen mener, at det onde bør genopdages, før vi for alvor kan forstå, hvad godhed og frihed er.
Sørine Gotfredsen udgav i 2017 på Kristeligt Dagbladds Forlag bogen "Fri os fra det onde".

Jytte Jacobsen Pigeaftner Voksne & Ældre Kalender