Sognebånd

Et medlem af folkekirken kan løse sognebånd og derved slutte sig til en sognepræst for en anden menighed end den, hvortil medlemmet hører.

Ønske om sognebåndsløsning fremsættes personligt til den præst, man ønsker at løse sognebånd til. Blanketter til sognebåndsløsning kan fås ved henvendelse til kordegnekontoret.

En præst er ikke forpligtet til at modtage en ansøger som sognebåndsløser, hvis der er specielle hensyn der taler for det.

Man har endvidere mulighed for at blive optaget på valglisten i det sogn præsten man løser sognebånd til er ansat. Det vil sige, at man ved menighedsrådsvalg har stemmeret i sognebåndsløserpræstens sogn.
Kordegnekontoret Kordegnekontoret Læs Kirkesiden Kalender